Nyt udbrud af afrikansk svinepest i Bulgarien

Bulgarien er igen blevet ramt af et udbrud af afrikansk svinepest. I alt har Østeuropa nu oplevet smitte af 245 besætninger.

Der er konstateret endnu et udbrud af afrikansk svinepest i Bulgarien.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

De bulgarske veterinærmyndigheder har 3. julimeddelt EU-kommissionen, om det andet fund af afrikansk svinepest i tamsvin i landet.

Udbruddet er konstateret i en baggårdsbesætning i byen Zhernov beliggende i regionen Pleven i den nordlige del af Bulgarien tæt ved grænsen til Rumænien, hvor sygdommen er vidt udbredt.

Besætningen bestod af 14 dyr, hvoraf 2 døde inden for nogle få dage. De resterende 12 dyr er efterfølgende blevet aflivet og destrueret.

Fødevaresyrelsen har i forbindelse med det nye udbrud uarbejdet en ny trusselsvurdering for smitte med afrikansk svinepest til Danmark. Styrelsen vurderer stadig, trods det nye udbrud i Bulgarien, at risikoen for smitte til danske svinebesætninger er meget lav.

Første udbrud i Bulgarien var i september 2018, hvor de Bulgarske myndigheder rapporteret om det første udbrud af afrikansk svinepest i landet.

Det tidligere udbrud blev fundet i en lille ’backyard’ besætning nær grænsen til Rumænien. Syv svin i besætningen er konstateret smittet, og yderligere 23 svin er blevet slået ned i landsbyen.

I 2019 er der konstateret 245 udbrud af svinepest i svinebesætninger i Østeuropa i lande som Bulgarien, Rumænien, Ukraine med flere.

Derudover er der senest også rapporteret om udbrud i syv landsbyer i Laos, hvor afrikansk svinepest dermed fortsætter med at brede sig i Asien.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle