OIE: Intet land er immun mod risikoen for at få afrikansk svinepest

Svinepest kan blive overført på mange måder og intet land kan vide sig sikker, lyder beskeden fra World Organisation for Animal Health (OIE).

Direktøren for den internationale dyresundhedsorganisation OIE, Monique Eloit, fastslår - i et interview med Reuters bureau - at intet land er immun mod risikoen for at få afrikansk svinepest. Det skriver Markedsnyt for Grisekød.

"Vi står virkelig over for en trussel, der er global. Risikoen for at få sygdommen eksisterer for alle lande. Uanset landenes geografiske placering er der et væld af smittemuligheder", udtaler Monique Eloit fra World Organisation for Animal Health (OIE).

"Afrikansk svinepest kan f.eks. blive overført via en turist, der har medbragt svinekødprodukter, som bliver smidt ud og ender som foder til grise. Herudover er der yderligere risici ved f.eks. handel over grænser med levende svin og svinekødprodukter samt fra mindre svinebesætninger, der benytter madaffald til fodring af deres svin", uddyber hun.

Monique Eloit forventer, at smitten vil spredes yderligere til flere lande.

"På kort sigt går vi ikke mod nogen forbedring. Vi vil fortsat have udbrud i de allerede ramte lande. Og nabolande har en høj risiko for at blive smittet, og for nogen er spørgsmålet, hvornår de vil blive ramt", udtaler Eliot, der samtidig understreger, at ”kontrol er vanskelig at gennemføre”.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle