Oksekødsproducenter dybt bekymrede efter McDonalds lukker restauranter i UK og Irland

McDonald's har lukket sine restauranter i Storbritannien og Irland, og det bekymrer flere oksekødsproducenter, der mangler salg til fastfoodkæden.

Coronavirussen og smittefaren har fået fastfoodkæden McDonald's til midlertidigt at lukke alle sine restauranter i Storbritannien og Irland fra mandag aften.

Restaurantkæden forklarede lukningen med, at det sker af hensyn til de ansattes og kundernes helbred og sikkerhed under den igangværende coronavirus-epidemi.

Lukningen bekymrer dog de irske kødproducenter, skriver GlobalMeat.

"McDonald's er en vigtig aftager af irsk oksekød. At de lukker er et stort slag for sektoren", skriver foreningen for de irkse landmænd, Irish Farmers Association (IFA), i en pressemeddelelse.

"Uheldigvis afspejler det, hvad der sker i hele Europa, hvor lukninger har haft indflydelse på fødevaresektoren. Det har dog for en del været afbødet af et stigende salg i retail", melder foreningen.

Formanden for IFA har opfordret EU Komissionen og den irske regering til at hjælpe de hårdt prøvede oksekødsproducenter.

Blandt andet opfordrer de til at EU ikke tillader køb af oksekød produceret uden for EU's grænser og at kommissionen kigger på støtteordningerne for at kunne kompensere landmændene for det manglende salg. 

I Storbritannien har regeringen beordret pubber, natklubber og nogle restauranter lukket, og desuden opfordres 1,5 millioner af de mest sårbare borgere til at blive hjemme de næste 12 uger.

Fredag besluttede den britiske regering at lukke skolerne - noget, som man allerede havde gjort i Irland, skriver Ritzau.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle