Oldefar og oldemor følger med på sidelinjen når resten af familien høster

Mange generationer er samlet, når familien hjælpes ad med at høste i alt 70 hektar planteavl, der blandt andet går som foder til familiens 20 kvæg.

Hjemme på gården sidder oldefar på 94 år og oldemor på 92 og nyder en kop kaffe, imens farfar kører presseren og far og sønnen Mads Rasmussen på 20 år skiftes til at være pilot i mejetærskeren.

Med andre ord er der godt gang i høsten på Kirkevejgaard nær Slagelse, hvor tre generationer er med i marken.

"Der er rigelig med mandskab at trække på", siger Mads Rasmussen.

Gården er ejet af Martin og Rikke Rasmussen, femte generation på gården, og sammen driver de hobbylandbruget på 70 hektar planteavl og 20 køer til slagtning. Ifølge Mads Rasmussen har gården været i familiens slægt i 300 år.

"Det er meget hyggeligt og rart med familie rundt omkring. Så har man altid nogen at snakke med. Det er jo familie og søskendekærlighed med hver vores opgaver", fortæller Mads Rasmussen, der også har to søstre og en lillebror.

MANGLER CIRKA 20 HEKTAR

Når han ikke har travlt med at arbejde på en maskinstation og læse til landmand, kører han ofte i familiens mejetærsker New Holland 8060. Førhen havde de også en Clayson 103, men den valgte i år at sige stop, men er solgt videre og kører igen.

"Vi begyndte at høste omkring 10. august, men vi har ikke høstet særlig meget, fordi den anden mejetærsker gik i stykker", siger han.

Det er ikke kun mændene, der hjælper til i marken. Mads Rasmussens mor og farmor kører halm på loftet, ligesom søstrene også giver en hånd, når de er hjemme fra efterskole eller Fyn.

De sidste 10 år har de også haft en traktor Case IH 1455 fra 1983, som Mads Rasmussen renoverede i vinters med ny maling. Udbyttet af vårbyg giver cirka seks ton pr. hektar med 16 procent vand.

"Lige nu kører vi mest om dagen, hvor vi har høstet både hvede, vårbyg og raps, og så senere rug. Vi mangler 20 hektar blandede afgrøder".

Med de indsendte fotos deltager Mads Rasmussen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle