Opfinderlandmand er årets innovatør - modtager 200.000 kr.

Ole Green, direktør i AgroIntelli, vinder prisen som Årets Innovatør af Innovationsfonden.

Ole Green, uddannet landmand og opfinder af præcisionsudstyr til landbruget, er blevet kåret til Årets Innovatør af Innovationsfonden og vinder dermed prisen på 200.000 kr.

Han startede som 20-årig sin første virksomhed, der skulle udvikle nye innovative velfærdsoptimerede staldsystemer til grise. Her opdagede han, at han manglede viden for at kunne gøre den forskel han brændte for. Derfor måtte han uddannet sig yderligere.

"Med baggrund i min landmandsuddannelse og i krydsfeltet mellem agronomi og teknologi har jeg set muligheden for virkelig at gøre en forskel – og det er fedt at se sine ideer blive til virkelighed og gøre en forskel for en landmand", siger Ole Green, direktør i AgroIntelli, i en pressemeddelelse.

Ole Green har siden brugt sin praktiske og akademiske viden til at udvikle og sælge de første selvkørende landbrugsmaskiner.

Direktør i Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen siger, at Ole Green bygger bro mellem topforskning og landbruget.

"Oles engagement, mod og stædighed driver hver dag dansk landbrug frem mod en grønnere, renere og mere konkurrencedygtig fremtid, og i dag kvitterer vi for Oles flotte arbejde og resultater med prisen som Årets Innovatør", siger direktør i Innovationsfonden Peter Høngaard Andersen.

Ole Green har taget 12 patenter på sine opfindelser og udgivet 46 videnskabelige artikler.

Ministerros

Miljø- og Fødevareministerer Esben Lunde Larsen (V) roser Ole Green - og desuden REMRUM-projektet som også har modtaget en pris for forskning i kobøvsers methanudslip.

"Det er bragende dygtige mennesker, der forstår at sætte Danmark på forskningens verdenskort", udtaler ministeren i en skriftlig kommentar.

Han kalder det glædeligt, at to af de tre priser går til innovation inden for fødevareområdet, da området er vigtigt for dansk erhverv, miljø og eksport.

"Når det kommer til udvikling og innovation inden for fødevareområdet, har vi nogle rigtig dygtige forskere, hvis forskning kan være med til at sætte Danmark på verdenskortet. Det er et område, der er fyldt med potentiale for dansk erhvervsliv, og det bliver spændende at følge udviklingen i fremtiden", siger ministeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle