Opfordring til landbrugskommissær: Aktivér kriseberedskab!

Den liberale gruppe i EU vil have landbrugskommissær til at aktivere kriseberedskab for at sikre fødevareproduktionen i EU.

Det er afgørende, at vi bevarer fødevaresikkerheden i EU. Særligt i krisetider.

Sådan lyder budskabet fra EU-parlamentariker og landmand Asger Christensen (V) og en række af hans kolleger fra den liberale gruppe Renew Europe, der har sendt et brev til landbrugskommissær Janusz Wojciechowski.

Brevet er en opfordring til at aktivere de kriseredskaber, der er rådighed på landbrugsområdet for at holde unionens fødevareproducenter kørende.

"Vi kan ikke vente, til landbruget først for alvor rammes af krisen", siger Asger Christensen.

landbruget skal kunne fortsætte

Landbrugssektoren har indtil nu været ramt af corona-krisen i mild grad i forhold til mange andre sektorer, men parlamentarikeren vil sikre, at det forbliver sådan. 

F.eks. bliver det nu sværere for arbejdstagere at rejse mellem landene pga. grænser, der lukker.

"Kriseredskaberne skal sikre, at landmænd kan fortsætte deres vigtige arbejde med at levere fødevarer. Landmænd skal også kunne få fat i fundamentale produkter som medicin og gødning. Vi skal sørge for at bevare den frie bevægelighed for varetransport og arbejdstagere, så landbrugssektoren kan fortsætte arbejdet", siger Asger Christensen og tilføjer:

"EU skal handle, før det er for sent. Det er netop det, jeg og flere fra min gruppe opfordrer Kommissionen til".

Ifølge Asger Christensen består redskaberne i kriseberedskabet af udvidet kredit og fleksibilitet til kommercielle kampagner, som promoverer europæiske landbrugsprodukter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle