Opkøb fordobler DC Beef i Tyskland

Umiddelbart går opkøbet mod strategien. Men for DC-direktør giver det hele alligevel rigtig god mening.

I dag slagter Danish Crowns oksekødsdivision 90.000 kreaturer årligt i Tyskland. Med opkøbet af det privatejede Teterower Fleisch vil det tal med et snuptag blive fordoblet til 200.000 årligt.

Dermed udvider kødkoncernen slagtekapaciteten betragteligt og bliver femtestørst på det sydlige nabomarked - bare få måneder efter, at netop Tyskland blev fravalgt til status som hjemmemarked.

Samtidig lød strategien for de næste fem år, at der skulle satses betragteligt på forædling. Og Teterower har intet af den slags, men skærer primært slagtekroppene til fjerdedele.

Alligevel giver opkøbet rigtig god mening for direktør for DC Beef, Finn Klostermann.

»Teterower passer rigtig godt ind, for vi har en klar målsætning om, at oksekød skal fylde mere i Danish Crown. Samtidig handler det om adgang til råvaren, og i Teterower er der gode råvarer,« siger han.

Målet er, at oksekød, målt på tværs af alle Danish Crowns selskaber, både i Beef, Tulip, ESS-Food og de forskellige lande, skal fylde 15 procent af hele koncernens omsætning.

»Skal vi forædle mere, så er det vigtigt, at vi har råvaren. En stabil råvareforsyning er forudsætningen for at kunne forædle.«

Direktøren peger på, at Teterower i dag har en andel på næsten 20 procent økologisk af den samlede slagtemængde. Netop i Mecklenburg-Vorpommern, som slagteriet ligger i, er der en stor koncentration af økologiske landmænd.

Borgmester: "Det er næsten lige som at drive landbrug" 21. november · 12:04

Generationsskifte fik gang i salget

Teterower var privatejet slagteri med en omsætning på 1,1 mia. kroner årligt. Familien stod over for et generationsskifte og valgte så at sælge. Her spillede det en stor rolle, hvad planerne var for fremtiden for en eventuel køber, forklarer Finn Klostermann.

»De syntes, at det var rigtigt at sælge og rigtigt at sælge til Danish Crown. Vi har ikke planer om at reducere aktivitetsniveauet, tværtimod,« siger han.

Han pointerer dog, at slagteriet, der blev bygget i 1994, ikke skal ombygges, da det er forholdsvis nyt og i god stand. På kort sigt skal der dog investeres i udbening, sådan at varerne kan gøres forbrugerklar eller kan sendes til Danish Crowns udbeningsafdeling i Husum. Dermed er der også udsigt til, at medarbejderstaben på 187 ansatte skal udvides.

For nylig kunne Landbrugsavisen.dk fortælle, at Danish Crown de kommende år har et budget på 5 mia. kroner til opkøb i forbindelse med strategiperioden. Hvor meget Teterower har kostet, ønsker Finn Klostermann ikke at oplyse.

Han står dog ikke umiddelbart på spring efter mere.

»Jeg skal ikke ud at kigge på mere. For koncernen Danish Crown er dette et behersket opkøb, men for Beef er det stort. Vi kommer ikke op på de ønskede 15 procent af omsætningen med dette, men det er et stort skridt. Nu har vi en solid råvarebase. Nu handler det så i stedet om at skabe øget forædling og derigennem mere værdi,« siger han.

De tyske konkurrencemyndigheder skal godkende aftalen, før den er endelig.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu