Opsang fra ung landmand: Om 10 år har de unge penge mellem hænderne

"Lige nu vælger de unge forbrugere ud fra prisen, men inden længe får de et stort rådighedsbeløb, og så skal vi være klar til at producere alt det, de gerne vil have", lød det fra de unge elever fra Bygholm Landbrugsskole

På plenumdiskussionen til årets delegeretmøde var en af Bygholm Landbrugsskoles elever inviteret til at tale for forsamlingen, og her var der en klar opsang fra de unge:

"Vi siger hele tiden, at forbrugerne ikke vil lytte til os, men vi lytter altså heller ikke til dem - det skal vi huske. Og istedet for at opdrage dem, skal vi producere det, de vil have", sagde han.

"De unge forbrugere lægger i høj grad vægt på økologi og bæredygtighed, men når de endelig skal vælge i supermarkedet, så går de tit efter prisen, fordi de enten er under uddannelse eller ved at stifte familie. Men om ti år har de fået et stort rådighedsbeløb, og så skal vi producere alt det, de gerne vil have. Hvis de vil have færre grise i store stalde, så er det det, vi skal producere", sagde den unge Kristian Alexandersen fra Bygholm Landbrugsskole ved den opstillede mikrofon midt i salen. 

Han trak samtidig tråde til debatten på de sociale medier med kendte mennesker, der har skarpe holdninger til landbruget.

"Forbrugerne er ikke kildekritiske længere, og når det handler om Facebook og sociale medier, så skal vi ikke skyde det ned med fakta længere - vi handler alle på følelser, og det reagerer de også på", afsluttede Kristian Alexandersen og modtog derefter en stor applaus fra de tilhørende i salen samt adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle