Optøjer i Holland: Landmænd bryder døre ned med traktor

Hollandske protester fra landets landmænd er mandag eskaleret. Onsdag er der varslet ny landsdækkende demonstration mod regeringen.

Utilfredsheden blandt hollandske landmænd er gået fra at ulme til at gå i lys lue, efter hollænderne 1. oktober lavede en kæmpe protest med over 2.000 traktorer på vejene.

Onsdag er der annonceret en ny protest, men allerede mandag har hollandske landmænd udtrykt deres utilfredshed med regeringens tiltag mod landbruget.

Det er sket i den hollandske by Groningen, hvor landmænd har forsøgt at trænge ind i en offentlig bygning. Videoer fra protesten viser landmændene, der bryder døren ned med hjælp fra en traktor.

Inde i bygningen bliver landmændene dog bremset af politibetjente, hvorefter debatten bliver ophedet. Her viser videoer fra lukkede Facebook-grupper, hvordan politiet slår ud efter de ophidsede landmænd og trækker stave.

Manden, der kørte traktoren, som væltede døren, er senere blevet anholdt sammen med en passager i traktoren. Derudover er endnu en mand anholdt, da han har ramt en politihest med sin traktor under demonstrationen.

Dermed eskalerer protesterne i Holland, der ellers har foregået ganske fredeligt på trods af, at tusindvis af traktorer spærrede det meste af trafikken omkring landets politiske hoved Den Haag for 14 dage siden.

vil rette demonstration mod de sande syndere

De hollandske landmænd er utilfredse med politikernes varsling om at skære i antallet af husdyr og mener, at landbruget får alt for stor en del af skylden for miljø- og klimaproblemer i landet.

Det er indtil videre ikke offentliggjort, hvor onsdagens protest kommer til at foregå, men arrangøren, gruppen Farmers Defence Force, har tidligere udtalt, at den bliver rettet mod de sande miljøsyndere i Holland - og det er ikke lufthavnen Schiphol nær Amsterdam.

Farmers Defence Force har ikke noget med mandagens demonstration i Groningen at gøre og har taget afstand fra den.

Ubekræftede rygter i førnævnte lukkede Facebook-grupper går på, at myndighederne vil forsøge at bremse landmændene fra at komme på motorvejen i deres traktorer, som det skete 1. oktober.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle