Ordfører lægger pres på minister: Farten på traktorer skal op

Venstres Kristian Pihl Lorentzen vil have skub i gammel ordning, der skulle gøre det lovligt for traktorer at køre 40 km/t.

For få traktorer må lovligt køre 40 km/t på vejen, selvom en lov fra 2017 faktisk skulle gøre det muligt for traktorer at øge farten.

Derfor vil Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) nu have transportministeren til at se på sagen.

"Vi har fået mere moderne og mere sikre maskiner. Det er en helt anden beskaffenhed end de gamle grå Ferguson'er, så det er på tide at få farten op på 40 km/t", siger ordføreren.

for mange barrierer

Kristian Pihl Lorentzen har i et brev til minister Benny Engelbrecht påpeget, at siden loven "Tempo 40" kom til i 2017, er hverken færdselsloven eller motorregistret blevet indrettet efter den nye lov. 

Det har bremset ordningens udbredelse.

"Der er for mange bureaukratiske barrierer i den her ordning, og det var ikke den politiske hensigt. Derfor gør jeg ministeren opmærksom på, at det her skal gennemføres efter hensigten", siger Kristian Pihl Lorentzen.

Dit parti, Venstre, har senest haft regeringsmagten, og det her har været et problem siden indførelsen. Hvorfor har du ikke gjort noget tidligere?

"Vi traf en politisk beslutning dengang, og så går ud fra, at den bliver ført ud i livet. Det er ikke sket, og så må vi gøre noget ved det. Uanset om ministeren er rød eller blå", siger ordføreren.

drop ny registrering

Problemet drejer sig især om traktorer, der er indregistreret, før loven trådte i kraft. Selvom nye traktorer i mange år har været bygget til at køre 40 km/t, skal de registreres, og det kræver en omlægning af Motorregistret. 

I stedet foreslår Kristian Pihl Lorentzen overfor ministeren, at man kan nøjes med Tempo 40-klistermærket samt medbragt dokumentation for godkendelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle