Ordfører vil klædes bedre på til udtagning af lavbundsjorde

Nye oplysninger om lavbundsjordes klimapåvirkning får ordfører til at bede om yderligere fagligt input.

Efter torsdagens samråd om lavbundsjorde åbnede der sig flere nye spørgsmål for medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

Det kom nemlig frem, at antallet af lavbundsjorde i landet er blevet kraftigt undervurderet, mens jordenes klimapåvirkning på den anden side sandsynligvis er blevet overvurderet.

Det fik landbrugsordfører Rene Christensen (DF) til at undre sig, og han vil nu have verificeret de oplysninger, før udvalget går videre med udtagningen af lavbundsjorde, som regeringen har afsat to mia. kr. til over 10 år.

"Vi sidder i udvalget og skal træffe nogle beslutninger, der involverer 2 mia. kr., og de penge skal selvfølgelig bruges rigtigt. Derfor er vi nødt til at have et fagligt input fra universitetet, inden vi skal have den politiske debat med ministeren om, hvad det er for arealer, der skal tages ud", siger Rene Christensen.

positivt, at der er afsat penge

Aarhus Universitet har både fejlvurderet antal af hektarer med lavbundsjorde, og hvor meget jordene udleder. Ryster det ikke grundlaget for at bruge 2 mia. kr. på udtagningen?

"Det er vigtigt at sige, at man kun har sat rammen indtil videre, og pengene er ikke blevet brugt skævt eller noget i den retning. Det er positivt, at der er sat den ramme, for det her er en udfordring, der skal løses i forhold til klimaloven, som stort set alle partier i udvalget er med i", siger Rene Christensen.

Miljø- og Fødevarevalget vil nu bede om at få et fagligt input, inden der skal være en politisk drøftelse med enten klimaminister Dan Jørgensen (S), fødevareminister Mogens Jensen (S) eller eventuelt begge, fortæller Rene Christensen.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle