Organisation: Tracking af kød kan være med til at inddæmme svinepest

Verdensorganisationen for dyresundhed peger på tracking af kød fra svin som nøglen til at stoppe spredningen af afrikansk svinepest.

Afrikansk svinepest har spredt sig hurtigt i Østeuropa og i Kina, hvor der hver dag dukker nye udbrud op, og hvor sygdommen springer over store distancer. 

Derfor peger Verdensorganisationen for dyresundhed (OIE) på, at tracking af kød og kødprodukter fra svin kan være nøglen til at bekæmpe spredningen. Det skriver Reuters.

”Situationen i Kina er meget udfordrende på grund af, hvor stor spredningen allerede er sammenholdt med en stor kontaminationsgrad af forskellige kødprodukter”, udtaler vicegeneraldirektør i OIE, Matthew Stone, til Reuters. 

Han tilføjer, at væsentlige mængder svin meget vel kan være blevet slagtet, før farmene blev opmærksomme på virusudbrud.

På den måde er der skabt en løbende trussel for spredning, idet virussen kan overleve flere måneder i madvarer. 

Derfor peger OIE på tracking af kød, således at man ved et udbrud hurtigt kan fjerne varer produceret af svin fra den pågældende besætning. 

Virussen er ikke farlig for mennesker, men vil i madvarer stadigvæk kunne udgøre en smittefare for grise.

Smitten sker gennem direkte kontakt med inficerede grise, eller gennem indtagelse af skrald eller madvarer som indeholder kød fra inficerede grise. 

Emneord

afrikansk svinepest

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle