Ost nu tilladt i jagten på mårhunde

Efter længere tids diskussion har myndighederne nu udstedt en generel tilladelse til at jægere må bruge oste og trafikdræbte dyr som lokkemad for mårhunden.

En såkaldt ostekrig har udspillet sig blandt landets jægere og myndigheder.

Tidligere på måneden meldte Fødevarestyrelsen nemlig at man ville begynde at håndhæve en EU-forordning fra 2009, som forbyder jægere at bruge ost som lokkemad for den invasive mårhund. Det skrev jv.dk.

Det mødte stor modstand hos Danmarks Jægerforbund, der mente, at ost og trafikdræbte dyr, var nogle af de bedste midler til at fange mårhunden.

Brugen af ost har blandt andet været forbudt på grund af riskoen for smittefare med blandt andet mund- og klovsyge til vildsvin.

Men efter henvendelse til folketingspolitikere og gentagne skriverier i landets medier åbner myndighederne nu for lovlig brug af både ost og trafikdræbte dyr som lokkemad for mårhunden. Det skriver jv.dk.

Det skyldes, at Fødevarestyrelsen har givet Miljøstyrelsen, der leder indsatsen mod mårhunden, en generel tilladelse til at bruge de to lokkemidler. De trafikdræbte dyr skal dog være fra lokalområdet og osten lagret i 21 dage.

De to lokkemidler kan bruges af 'mårhundebanderne' på de deres foderpladser, hvor de lokker mårhundene til. Det kræver, at jægerne søger individuelle tilladelser.

Mårhunden er erklæret uønsker i den danske natur, og sidste år blev der nedlagt 3291 mårhunde.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle