Otte-årig kører fra i havetraktor

Glæden er stor hos otte-årige Johan, når han får lov til at høste med bedstefar.

"Bedste, det kan godt være, du er træt af at høre på mig, men jeg glæder mig bare sådan til vi skal høste" 

Sådan videregiver den stolte bedstemor, Elise Svane Jørgensen, barnebarnet Johans glæde over høsten i Løsning i Midtjylland. 

"Han elsker høsten, og kan næsten ikke vente til at kornet er modent," forklarer hun. 

Otte-årige Johan er selvfølgelig med i høsten næsten hele tiden - både på mejetærskeren, og når hans far kører kornet til DLG. 

På billedet ses han i færd med at hjælpe sin bedstefar, der også hedder Johan, med at køre korn fra - og det foregår på bedstefarens Weed Eater havetraktor, hvilket fungerede perfekt. 

"Johan var meget stolt, da han fik lov til at få fyldt sin lille vogn med korn, så han kunne køre hjem til hønsene med det," fortæller Elise Svane Jørgensen. 

Hun selv sørger for mad og drikke som selvfølgelig indtages i marken, hvilket Johan også synes er noget af det bedste. Ellers er hun bedstefar Johan behjælpelig, hvis der er noget han mangler. 

L&F: Glæder sig over finanslov 9. december · 09:51

Det var i vinterbyghøsten, at lille Johan fik lov til at køre fra. 

"Det gik godt med et udbytte på 72 hkg og en vandprocent på 15,8%" forklarer Elise Svane Jørgensen. 

Hun og Johan Svane Jørgensen driver et deltidslandbrug med 60 hektar med raps og korn. Rapsen er også blevet høstet for i år, så nu venter de blot på hveden. 

Med billedet deltager familien i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu