Over 400 øre per kilo mælk: Mælkeprisen tager historisk prisspring

Arla sætter endnu en gang både den konventionelle og økologiske mælkepris op. Noteringen har ikke været højere i mands minde.

Der er igen gode nyheder til Arlas andelshavere. 

I maj lod mejeriet sin mælkepris stige med historiske 29,8 øre mere per kilo mælk, og for juni løfter Arla utroligt nok prisen endnu mere.

Fra juni stiger Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk nemlig med hele 37,2 øre per kilo. 

Normalvis svinger mælkeprisen med et par eurocent - hvilket svarer til under 11 øre - og dermed er de seneste måneders stigninger noget af et prishop. 

Med det nyeste prishop kommer Arlas acontopris for konventionel mælk fra 1. juni til at stige fra 365,8 øre per kilo til 403,8 øre per kilo. Dermed er mælkeprisen for første gang siden i hvert fald 2019 over 400 øre per kilo.

Det gælder mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek.

Også den økologiske mælk stiger med 37,2 øre. Dermed lyder noteringen for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet på 451,8 øre per kilo. 

Det der driver prisstigningerne er et generelt og stabilt højt prisniveau på råvarer, som Arla kortfattet skriver i sin markedsberetning. 

Derudover spiller den svindende mælkeindvejning i EU og Oceanien også ind, som mejeriet også har pointeret tidligere. 

I tillæg kommer de stigende produktionsomkostninger for både producenterne og mejeriet til energi, transport med videre.

De store prishop begyndte for alvor i marts, hvor mejeriet hævede mælkeprisen med 14,9 øre mere per kilo mælk. I april steg mælkeprisen med fire øre.

 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle