Over 5.000 kom forbi sydsjællandsk landmand til øko-dag: "Rigtig dejligt"

Besøgstallet gik i vejret, da Salsbjerggård på Sydsjælland søndag slog dørene op til økodagen. Alt gik, som det skulle, kan en glad landmand konstatere dagen derpå.

Klokken var lige omkring 12, da lågen til først de nysgerrige - og lidt forsigtige - kvier blev åbnet hos økologisk mælkeproducent Søren H. Madsen på Salsbjerggård på Sydsjælland.

De omkring 5.500 tilskuere var et overvældende syn for kvierne, der dog dansede lystigt, da de endelig fik græs under klovene og ligedan med køerne, da det blev deres tur.

"Det er en stor dag som landmand. Vi havde over 1.000 flere besøgende end sidste år, og det betød både fin omsætning til de lokale foreninger, der havde boder hos os, og en masse positive tilkendegivelser, så det var rigtig dejligt. Men jeg var også godt brugt, da jeg lagde mig på puden i går", siger Søren H. Madsen, der fortæller, at gården var med for anden gang, siden han omlagde til økologi i 2016.


Landmand Søren H. Madsen besvarede spørgsmål og snakkede med gæsterne på Økodagen.

Godt udstillingsvindue

Fra lokalområdet havde skolen, håndboldforeningen og sportsrideskolen stillet sig til rådighed til henholdsvis salg af kaffe og kage, parkeringshåndtering og trækketure. 

Dertil havde Søren H. Madsen mobiliseret cirka 20 ekstra hjælpere til dagen.

"Uden den hjælp og stærke opbakning kan det simpelthen ikke lade sig gøre. Det er et godt udstillingsvindue for os alle sammen, og for os landmænd er det en god måde at få set forbrugere og byboere i øjnene", siger landmanden, der dog trække lidt på, om han deltager som vært næste år:

"Jeg er afhængig af, at holdet vil være med igen, for alene kan jeg ikke magte det".

flere gæster per landmand

I alt var cirka 204.000 danskere ude og se køerne blive lukket på græs på den årlige Økodag arrangeret af Økologisk Landsforening.

Det er færre end sidste år, hvor 230.000 var med på dagen, men samtidig er antallet af værter skruet ned fra 73 til 59 i år, hvilket betyder, at der har været flere besøgende per landmand.

"Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest. Det vidner om en stor interesse for økologi og dyrevelfærd og et ønske om at vide, hvor maden kommer fra", siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle