Overblik: Disse fire har købt stort set alle ejendomme i AC Farming

Boet efter AC Farming har solgt alle landbrugsejendommene. Her får du overblikket over hvem, der har købt hvad.

Fire store danske svineproducenter har købt stort set alle ejendommene i konkursboet efter AC Farming, der gik konkurs i september sidste år.

De fire er Munkbro Svineavl ved Holstebro, Skovslund ved Brædstrup, familien Kjær Knudsen fra Ringsted og Søvang Gods ved Skive.

Konkursboet bestod af fire store blokke af ejendomme samt to mindre ejendomme. De fire blokke er Kollund Øst ved Herning, Holmgård ved Klovborg, Frørup ved Christiansfeld og ’Den sorte diamant’ ved Give.

Derudover var der de to mindre ejendomme ved Give.

De to små

I Brande og Gesten ligger de to mindre ejendomme Østergård på Risbjergvej og Avlscenter Gesten på Gestenvej.

De blev i slutningen af sidste år købt af Esben Juhl Kristensen, hvis søn Jonas Juhl Kristensen var medejer af AC Farming. Boets kurator stod for salget.

Kollund ved Give

Ved Herning ligger Kollund Øst, der for nogle år siden blev solgt af Gunnar Vestergaard til AC Farming.

Avlscentret blev i år i starten af februar købt af de tre DanBred-svineavlere Laurids Søndergaard, Jacob Skals og Christian Stokkendal, der i forvejen driver Munkbro Svineavl ved Holstebro. 

På ejendommen er der plads til 1.000 søer og kapacitet til at producere cirka 11.000 sopolte om året. Dertil hører 200 hektar jord, hvor de 175 hektar er under plov. Boets kurator stod for salget.

Holmgård ved Klovborg

Ved Klovborg ejede AC Farming landbruget Holmgård, der består af en stribe ejendomme på Tranholmvej og en enkelt på Krondalvej.

De blev for en måneds tid siden købt af svineproducent Jacob Lykke Eriksen fra Skovslund ved Brædstrup. 

På Holmgård er der plads til cirka 1.400 søer med tilhørende produktion af 30 kgs-grise. Handlen omfatter også 357 hektar hvoraf de 289 hektar er agerjord.

”Det er planen at fortsætte produktionen. Med 1.400 søer og 35 smågrise i gennemsnit, bliver produktionen på knap 50.000 smågrise, som skal sælges ved 30 kg”, fortæller Jacob Lykke Eriksen.

Ejendommene blev solgt gennem ejendomsmægler H.C. Hansen. Udbudsprisen var 61 mio. kr.

Den sorte diamant ved Give

Birkebækvej ved Give ligger den såkaldte ’Sorte diamant’, som aldrig nåede at blive taget i brug af AC Farming, da selskabet gik konkurs kort før diamanten stod færdig.

Diamanten blev, sammen med tre andre af AC Farmings ejendomme ved Give, herunder Grøndal og Højgård, købt af familien Kjær Knudsen i forrige uge. Køberne er Peter Kjær Knudsen og hans tre sønner Kim Kjær Knudsen, Knud Kjær Knudsen og Anders Ferm-Knudsen.

"Det er fire fine ejendomme, der er har gode rammer for svineproduktion, og vi glæder os til at komme i gang", siger Kim Kjær Knudsen. 

På de fire ejendomme ved Give er der plads til godt 3.000 søer inkl. produktion af 30 kgs grise. Boets kurator stod for salget.

Familien har i forvejen 3.000 søer inkl. produktion af slagtesvin ved Ringsted og 1.000 lidt nord for Helsingborg i Sverige.

Frørup ved Christiansfeld

I Christiansfeld ejede AC Farming fire ejendomme med adresser på Frørupvej og Skovrup Nørrevej. De er købt af Søvang Gods ved Skive, der ejes af familien Rauff.

”Vi er tre, der sammen har købt ejendommene i Frørup. Det er mig, min søn Mads Rauff og Kristian Uhrenholt. Planen er, at jeg og Mads primært skal tage os af økonomien, og at Kristian skal være produktionsdirektør med ansvar for svineproduktionen. På den måde får Kristian arbejdsro til at optimere i staldene, og vi tager os af den overordnede økonomi samt køb og salg i det daglige”, fortæller Niels Rauff, der i forvejen er svineproducent ved Skive og også er involveret i svineproduktion i en række lande i Østeuropa.

På ejendommene ved Frørup er der plads til cirka 1.600 søer og tilladelse til produktion af godt 43.000 smågrise på 30 kg.

Ejendommene er solgt af Nybolig Landbrug. Udbudsprisen var i alt 60 mio. kr.

Duroc-svin solgt

Ud over ejendommene har konkursboet solgt godt 100 Duroc avlssøer på kontrakt samt 130 andre Duroc-svin.

Køberne er de to svineavlere Jørgen Skou, Avlscenter Trekanten, og Jørgen Rask, Avlscenter Kauergaard. De har købt besætningen i fællesskab. Salgsprisen for besætningen samt avlsdata var godt 5,5 mio. kr.

Både Trekanten og Kauergaard er en del af det nye avlsselskab Danish Genetics, der opstod som en reaktion på en ændring af DanAvl-systemet, som en række avlere ikke kunne acceptere.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle