Overgaard Gods får gødningslager på Næstved Havn

Nyt gødningslager skal mindske Overgaards omkostninger.

Overgaard har nu etableret et gødningslager på Næstved Havn.

Der er tale om en udvidelse af et bestående samarbejde mellem Overgaard og Næstved Havn. Her er der i forvejen blevet losset gødning i bigbags til direkte levering hos Overgaard’s kunder.

Efter etableringen af gødningslageret på Næstved Havn betjener Overgaard nu østdanske landmænd fra havnene i både Næstved, Køge og Vordingborg. Firmaet har desuden et gødningslager ved sit hovedsæde på Overgaard Gods ved Hadsund.

"Vi har lejet en 1.000 kvadratmeter stor lagerhal på Næstved Havn, så vi nu kan tage hele skibsladninger af gødning ind. Og får vi brug for det, kan vi leje yderligere lagerplads. Det er således en meget fleksibel løsning for os", siger agrochef hos Overgaard, Claudio Pelsen, i en pressemeddelelse.

Fragtskibet Wilson Mosel har netop losset sin last med 4.048 bigbags med gødning, svarende til 2.024 tons gødning ved det nye gødningslager.

Gødningen var af typen NPK 27-3- 5+2S med svovl. Siden har endnu et skib losset sin last af gødning ved Overgaard’s nye gødningslager.

"Etableringen af gødningslageret er et led i vore løbende bestræbelser på at håndtere vore varer - i dette tilfælde gødning i bigbags - på den billigst mulige måde", siger agrochefen.

"Når det overhovedet er muligt, bliver gødningen læsset direkte på lastbiler og kørt ud til vore kunder med det samme. Resten lægges ind på vort nye lager til senere levering", fortæller han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle