Overraskelse: Tyske slagtesvin i stort prisfald

Tysk svinenotering falder overraskende 60 øre. Slagterier truer med huspriser.

Efter lande som Frankrig og Danmark har sat noteringen for slagtesvin op i indeværende uge kunne det godt lugte af, at også Tyskland efter en meget lang stillestående periode uden udsving for svinenoteringen igen nærmede sig en ny noteringsstigning.

Der er sket det stik modsatte, idet Danske Svineproducenter melder, at den tyske omsætterorganisation VEZG har sænket slagtesvinenoteringen med otte eurocent svarende til 60 øre. 

Noteringen er herefter på 1,42 euro pr. kg svarende til 10,58 kr. 

Det er efterspørgslen hos de tyske slagterier, der halter, selv om antallet af slagteklare grise er cirka ti procent lavere end 2020.

"... men problemet ligger for tiden på det tyske kødmarked, hvor priserne for nogle delstykker giver lidt efter. Det vejer tungt, at den største del af restaurationsbranchen fortsat er lukket i Tyskland, og det er uklart, hvornår restauranter og caféer i Tyskland må åbne igen. Desuden lader foråret og dermed grillsæsonen vente på sig", melder Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han nævner, at flere slagterier i Tyskland har krævet en nedjustering af den tyske notering og truer med huspriser, hvor slagterierne selv sætter en notering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle