Overraskende handel med konkursbo - tyskere går ind i dansk maskinhandel

Tysk andelsselskab med rødder bl.a. indenfor korn- og foderstoffer, byggemarkeder og maskinhandel går ind i den danske maskinforretningsbranche med delopkøb af konkursramt maskinforhandler.

En del af den konkursramte maskinhandler TBS Maskinpower fortsætter nu som Fendt maskinforretning og værksted i Starup ved Grindsted, hvor TBS Maskinpower i forvejen havde sin mangeårige Fendtforretning.

Hovedejeren bliver det tyske andelsselskab Raiffeisen Waren GMBH, der køber grunde og bygninger og får hovedmajoriteten af aktierne det nye selskab på adressen, som også får navnet TBS Maskinpower. Jens Hansen fortsætter som direktør og investerer samtidig selv i selskabet, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

»Vores overvejelser minder meget om dem, en hel del landmænd gør sig for tiden. Skal de være ejer? Eller skal de have en kapitalpartner og så koncentrere sig om det, de er gode til, nemlig at drive gården? Vi er gode til maskinhandel og service, og Raiffeisen har den økonomiske styrke, der skal til for at vækste TBS Maskinpower og matche de stadigt mere krævende landbrug og maskinstationer, så det er et godt match. Det bliver rigtigt spændende at stå i spidsen for«, siger Jens Hansen i en kommentar til handlen.

Ifølge pressemeddelelsen investerer tyskerne, med en årlig omsætning i omegnen af otte mia. kr., yderligere i Starup afdelingen, så der skal hentes seks nye kolleger fra TBS afdeling i Brørup til Starup. I forbindelse med handlen udtaler Raiffeisens direktør Mario Soose, at tyskerne igennem en rum tid har set på muligheden for at komme ind på det danske marked.

»Og da vi så fik chancen til at købe hovedmajoriteten af TBS Maskinpower i Starup tøvede vi ikke. Her har vi fået en stærk Fendt-forretning med en høj markedsandel, et dedikeret og dygtigt salgs- og serviceteam«, siger han.

Ifølge Jens Hansen bliver det en fordel at få større muskler i en tid, hvor Fendt og Agco vokser med nye maskiner og mærker.

»Det går stærkt lige nu. Faktisk så stærkt, at vi som små eller halvstore maskinhandlere har svært ved at følge med. Det kræver enorme ressourcer at introducere noget nyt, uddanne servicespecialister og alle de andre ting, nye produktlinjer fører med sig! Derfor er jeg også utrolig glad for, at vi har fået så stærk en spiller som Raiffeisen ind som dynamo i udviklingen«, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle