Overrasket af ni storke: "Det var surrealistisk"

En storkeflok vandrede onsdag morgen rundt på en mark ved Silkeborg.

Et usædvanligt syn mødte Hanne Vistisen og Klaus Graversen onsdag. Hele ni storke spankulerede rundt på en mark nær parrets ejendom ved Silkeborg.

"Jeg gned mig lidt i øjnene. Det var surrealistisk og svært at beskrive", siger Hanne Vistisen til TV2 Østjylland.

Hanne Vistisen fortæller, at hun opdagede storkene, da hun var på vej hjemmefra i sin bil:

"Jeg sad ude i bilen og kom til at kigge op på taget, og så sad der to storke. Da jeg går ud, ser jeg endnu en oppe på skortstenen – den lå faktisk ned. Så letter de tre og fløj ud på marken".

"Så ser jeg, at der var ni i alt - for de var også ude på marken. Vi så dem så tydeligt", fortæller Hanne Vistisen.

Og det er et usædvanligt syn i Danmark at se så mange storke sammen, fortæller Hans Skov fra Storkegruppen i Dansk Ornitologisk Forening.

"Det er bestemt usædvanligt. Det er set før, men store flokke plejer først at komme i maj", siger Hans Skov til TV2 Østjylland.

Han forklarer, at det efter al sandsynlighed drejer sig om unge fugle, der endnu ikke er klar til at yngle, og ifølge storkeeksperten trækker de unge fugle typisk sydpå igen efter få dage.

For Hanne Vistisen var det en særlig oplevelse at opleve et så stort antal storke:

"Det er en sjælden fugl. Man regner jo ikke lige med, at der står tre storke på taget, når man står op om morgen", siger hun.

Fuglene spankulerede rundt på marken i nogle timer, mens en landmand pløjede. Herefter fløj storkene videre ved 11-tiden onsdag formiddag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle