Oversvømmelser: Frustrationer og løsninger skal frem ved stormøde

Der skal diskuteres oversvømmelser, når L&F lørdag holder stormøde lørdag.

Opdatering 29/2 - kl 08:45: Efter publiceringen af denne artikel er redaktionen blevet gjort opmærksom på, at fødevareordfører Anders Kronborg (S) ikke var blevet inviteret til at deltage i debatten på stormødet.

Han oplyser til landbrugsavisen.dk, at han har tænkt sig at deltage i debatten lørdag eftermiddag.

Der er vand på dagsordenen, når Landbrug & Fødevarer lørdag inviterer til stormøde om oversvømmelserne, der har ramt det danske land.

Der vil både være oplæg fra ramte lodsejere, fagligt oplæg fra Seges og debat med politikere.

"Vi vil gerne skabe et forum, hvor folk kan få delt deres frustrationer med hinanden. Derfor skal vi både høre om nogle af de problemer og frustrationer, der er, men også forsøge at få en åben debat", siger forman for L&F Martin Merrild.

kan ikke lade som ingenting

Formanden håber, at mødet kan sende et signal fra landbruget til samfundet om, at der er meget på spil.

"Vi skal habe råbt op om, at det er et problem, der rammer mange, og der er store værdier på spil. Samfundet skal forstå, at man ikke bare kan lade som ingenting", siger Martin Merrild.

Blandt de politikere, der kommer og debatterer oversvømmelserne er landbrugsordfører i Venstre Erling Bonnesen og formand i Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

ingen socialdemokrater

Fra værterne, L&F's, side har man forsøgt at få bl.a. miljøminister Lea Wermelin (S) til at dukke op til mødet, men det har ikke været muligt for ministeren eller andre fra Socialdemokratiet at dukke op.

"Det har været svært at få de ansvarlige politikere til at stille op, og det undrer mig. Selvfølgelig forventer jeg ikke, at man kommer og lover løsninger, men jeg kunne godt have tænkt mig, at man havde mod og lyst til at stille op og diskutere løsninger på det her problem", siger Martin Merrild.

Til landbrugsavisen.dk oplyser Miljø- og Fødevareministeriet, at miljøministeren på grund af kort varsel for invitationen desværre ikke kan deltage i stormødet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle