Overvældende interesse for konkursramt griseproducents ejendomme og jord

Interessen for griseproducent Christian Nors konkursbo har været overvældende, ifølge kurator.

Der er stor interesse for de ejendomme på over 800 hektar, der har tilhørt den konkursramte griseproducent Christian Nors’ selskab RHG 1 Aps, og som er røget i udbud.

Over 75 personer eller virksomheder har allerede meldt sig som interesserede købere af dele eller hele porteføjlen.

- Der er tale om en bred køberskare, som både indeholder energiselskaber, landmænd, investorer og meningmand. Der er tale om folk fra både ind- og udland, siger kurator for boet, advokat Flemming Jensen i en pressemeddelelse. 

Svarer til 1.750 fulde fodboldbaner

RHG 1 ApS under konkurs har udbudt ejendomme på i alt ca. 875 hektar til salg.

Porteføljen består af i alt 25 ejendomme. Markdriften består af ca. 640,5 hektar. Dertil kommer cirka 112 hektar fredskov, som blandt andet kan an-vendes til jagt. Derudover er der en større bygningsmasse bestående af blandt andet 6 større svineejendomme og en række udlejningsboliger. Derudover rummer porteføljen det ikoniske Dollerup Mølle, som i dag er indrettet til selskabslokaler.

- Det er den største ejendomsportefølje, som jeg har været med til at sælge i mine 20 år som kurator. Man skal huske på, at der er tale om jord svarende til 1.750 fulde fodboldbaner. Mit bedste bud er, at der er tale om det største konkursbo inden for landbrug i Danmark i flere år. Det er en historisk stor portefølje af ejendomme, som er udbudt til salg i fri handel. Det er formentligt også grunden til, at interessen er så overvældende, udtaler Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

Ejendommene er beliggende i postnumrene 8800 Viborg, 7470 Karup J og en enkelt svineejendom i 9550 Mariager. Ejendommene er hovedsageligt placeret nær byerne Grønhøj og Frederiks. 

RHG 1 ApS under konkurs havde Christian Nors som direktør frem til selskabets konkurs den 24. februar 2022.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle