Siden 2015 er arealet, hvor der dyrkes grønkål, fordoblet.
Nye tal fra Landbrugsstyrelsen viser, at landmændene i år har dyrket grønkål på dobbelt så mange hektar som i 2015.
Konkret er arealet med grønkål vokset fra knap 85 hektar til lige under 170 hektar på bare fire år. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.
"Grønkål vinder frem på de danske marker i de her år. Siden 2015 har vi set en fordobling af antallet af hektar, hvor den krøllede kål bliver dyrket", siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Peter Byrial Dalsgaard.
Rødkål og hvidkål taber terræn
Men modsat grønkål, der sprinter frem, har både hvidkål og rødkål tabt terræn på markerne siden sidste år.
"Både rødkål og hvidkål rasler nedad i hektartal. Efter at have toppet i 2017 taber rødkålen nu hektarer, mens hvidkålen er gået tilbage stort set hvert år siden 2015. Generelt set dyrker de danske landmænd mere kål i år end i 2015", siger Peter Byrial Dalsgaard.
I Danmark dyrker landmændene 11 forskellige typer af kål. Udover grønkål, rødkål og hvidkål dyrkes der også blomkål, broccoli, kinakål, rosenkål, spidskål, savoykål, kålroer og fodermarvkål.
2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | |
Grønkål | 84,28 | 77,7 | 109,46 | 126,47 | 169,62 |
Hvidkål | 265,07 | 259,80 | 260,04 | 216,86 | 190,86 |
Rødkål | 159,20 | 186,60 | 221,81 | 212,64 | 199,96 |
Alle typer kål | 1877,82 | 1995,90 | 2214,19 | 2104,66 | 2142,36 |