"På høstdage som disse savner jeg at være en del af teamet"

Henriette Guldager fra Hinnerup følger høsten tæt, selvom hun ikke selv tager aktiv del i den.

Henriette Guldager har indsendt billedet af sin Angus ko og kalv der iagtager naboen Jørgen Jensens mejetærsker i marken. Om billedet skriver hun:

"Min korn-fede angusko 'Liv' og hendes kalv 'Larsen' nyder livet på hobbysiden af hegnet mens nabo-stor-bonden kører med fulde læs. Endelig blev det tørt nok til at høste". 

Naboen hedder Jørgen Jensen og er på billedet i færd med at høste vinterbyg.

Henriette Guldager driver selv et lille hobby landbrug med fem angus køer, tre grise, lidt ænder, høns, kaniner og katte.  Og da de ikke har noget korn at høste, så følger de trofast med i naboen høst og går til hånde, hvor de kan.

"Vi følger høsten på sidelinjen. Vi står klar med en kompresser når naboens gummiged,  der læsser halmballer, trænger til luft i et hjul eller traktoren, der vender halm på marken, skal have blæst køleren ren. Vores søn på otte år kører med i mejetærskeren og så sørger vi for at forsyne folkene med is en gang i mellem," fortæller Henriette Guldager.

Henrik Høegh mister mange vælgere på Lolland 22. november · 00:52

Henriette Guldager er selv landmandsuddannet og har arbejdet i primærproduktionen en del år, men arbejder i dag primært bag et skrivebord hos Danish Crown/Friland. 

"Jeg føler en stor tilknytning til landbruget  og på høstdage som disse savner jeg at være en del af teamet i marken der lugter af sved og er sorte under næsen af støv", fortæller Henriette Guldager.

Henriette Guldager har indsendte billederne og deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu