På tredje måned: Stadig lukket for tre DC-slagterier til Kina

Administrative udfordringer koster stadig Danish Crown muligheder for eksport til Kina.

På tredje måned er der lukket for Danish Crowns eksport til Kina fra tre danske slagterier.

Dermed kan slagterikoncernen altså ikke eksportere varer til det store land, herunder især de mængder af såkaldte Kina-varer, som grisetæer, haler, livmodere og tryner, der normalt får langt den bedste pris ved at blive eksporteret til Østen.

Årsagen er fortsat administrative udfordringer, oplyser pressechef Jens Hansen, fra Danish Crown. Han ønsker ikke at gå nærmere ind i den præcise årsag til stoppet. Det skyldes dog ikke overtrædelser af regler.

"Vi arbejder på at få det på plads. Vi har en positiv og konstruktiv dialog med de involverede parter, det vil sige både de danske og kinesiske myndigheder", siger han.

"Vi forventer, at det hele er løst inden for kort tid".

Koster ukendt beløb

Eksporten fra de tre slagterier blev lukket i november og har altså nu varet i mere end to hele måneder. Det drejer sig om Herning, Sæby og Rønne, altså de mindre af koncernens slagtesteder.

I november, da historien kom frem, forlød det fra slagteriselskabet, at man løste en del af problematikken ved eksportstoppet ved at flytte ordrer rundt mellem slagterierne, sådan at man udnyttede, at Horsens og Blans fortsat kan sende varer til Kina. Samtidig lagde man, som man i øvrigt gør det, Kina-varerne på frys i de berørte slagterier. Denne metode bliver dog mere krævende, efterhånden som tiden går og lagerbeholdningerne bliver mere omfangsrige.

"Vi afsætter løbende af varerne, også til andre kunder og lande. På den måde løser vi det. Samtidig kan vi skubbe en del produktion rundt", forklarer Jens Hansen.

Hvor meget eksport-stoppet koster koncernen, vil han ikke gisne om.

"Omkostningerne kan først gøres op, når vi er fuldt ud i gang igen", konstaterer han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle