På trods af virus-frygt: Danish Crown har nemt ved at finde kunder

Atter lægger Danish Crown til på noteringen. Corona-virussen i Kina skaber dog usikkerhed, melder koncernen.

Det europæiske marked for fersk grisekød har stabiliseret sig efter nogle uger med et rigeligt udbud.

Det betyder, at Danish Crown endnu engang hæver priserne med 20 øre per kilo per slagtesvin - og næste uges notering rammer magiske 14 kr/kg.

"Der er stadigvæk et relativt stort udbud, men det afsættes mere jævnt, end det var tilfældet bare for en uge siden. Det virker, som om en del indkøbere godt er klar over, at eksporten ud af Europa hurtigt kan tage fart igen, så det er ikke svært at finde kunder", udtaler Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i selskabets ugentlige markedsberetning.

 Her melder salgscheferne om stabile priser på de fleste udskæringer, mens hele forender siver en smule.

 

Corona-virus skaber usikkerhed

Til gengæld er der fortsat en fin eksport ud af Europa, men på nuværende tidspunkt er det meget usikkert, hvad der sker i Kina, hvor corona-virussen har sat næsten alt på pause.

Dette inkluderer også Danish Crowns egen fabrik i Pinghu, der forleden blev meldt lukket de kommende uger netop på grund af den frygtede virus.

"Der er intet, der tyder på, at Kinas importbehov er mindsket, men de initiativer, de kinesiske myndigheder har taget for at dæmme op for smittespredningen, ser ud til at give os logistiske udfordringer", udtaler Lars Albertsen.

"Lige nu er ferien i forbindelse med det kinesiske nytår blevet forlænget. Derfor er eksempelvis havneterminalerne lukket ned, og bankerne holder også lukket. Hvis det også ser sådan ud om en uge eller to, så vil det begynde at påvirke os negativt, men indtil videre kan vi håndtere situationen", siger Lars Albertsen.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle