Partiformænd i charmeoffensiv: Stor ros til landbruget, men...

Både Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl fremhævede landbrugets fortræffeligheder ved debatmøde i Billund.

Det skortede ikke på de positive gloser rettet mod landbruget, da de to partiledere Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) onsdag aften var til debatmøde hos Sagro i Billund.

Et møde, Jysk Landbrug havde arrangeret og som var velbesøgt.

Landbruget er en kulturbærer, en del af vores identitet og fortjener i det hele taget større respekt, lød det blandt andet samstemmigt fra de to politikere i deres indledende, individuelle oplæg.

Dog understregede den socialdemokratiske formand, at tingene – dvs. produktion og miljø - skal være i balance. 

”Vi skal passe på grundvandet og reducere udledningen”, sagde Mette Frederiksen blandt andet og tilføjede, at hun ser det som en politisk opgave at øge forskningen i, hvordan landbruget kan udlede mindre. 

Hun ser blandt andet positive takter i målrettet regulering, som er en del af den hjælpepakke, som regeringen, S og DF blev enige om oven på årets tørke.

”For jeg synes faktisk, at vi fra myndighedernes side lovgiver og regulerer for meget. Vi skal bruge mere tid på dem, der ikke følger spillereglerne, og det kan målrettet regulering være med til”, sagde formanden.

Også Kristian Thulesen Dahl nævnte tørkepakken og forklarede, at han godt er klar over, at ikke alle landmænd er helt tilfredse med dens udformning.

”Men i pakken står faktisk, at vi forpligter os til at samles igen i starten af 2019, når vi har et overblik over året 2018 for at se på, om vi kan gøre mere”, sagde han.

Kristian Thulesen Dahl fremhævede desuden, at han finder det absurd, at landbruget herhjemme har et dårligt ry, men er kendt for sin høje kvalitet ude i verden.

Begge formænd fremhævede desuden vigtigheden i at lave brede aftaler, så landbruget ikke skal frygte store udsving ved regeringsskifte.

Efter politikernes oplæg holdt først Finn Klostermann, CEO i Danish Crown Beef, og siden direktør i L&F Flemming Nør-Pedersen oplæg om landbrugets udfordringer og muligheder herhjemme og på verdensplan. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle