Pelsbranchen havde bæredygtighed i centrum i EU-Parlamentet

Pelsbranchen i stort fremstød midt i Europa-Parlamentet. Venstres Søren Gade er vært.

I de hellige haller i Europa-Parlamentet viser pelsbranchen sig i denne uge frem foran parlamentarikere og lobbyister fra hele Europa.

Det sker med udstillingen 'This is fur', som Fur Europe står bag med en invitation fra den danske parlamentariker Søren Gade (V).

Bæredygtighed, cirkulær økonomi og branchens nye velfærdsprogram, Welfur, er i centrum på standen, der i ugen bød på oplæg og paneldebat.


Der var rig mulighed for at få pelse i hænderne på This is Fur i Europa-Parlamentet.

politisk korrekt diktatur

Onsdag talte blandt andre det italienske medlem af parlamentet Pietro Fiocchi, og han erklærede sin udelte opbakning til branchen:

"Vi lever lige nu i et politisk korrekt diktatur, hvor modstanderne af pels siger meget nonsens. Som jæger støtter jeg pelsindustrien", sagde han.

Herefter forklarede forskningschef hos Kopenhagen Fur Peter Foged Larsen, hvordan pels er centralt i en bioøkonomi, hvor man høster et naturprodukt og udnytter alle biprodukter til f.eks. gødning og bioenergi.

"Det niveau af bæredygtighed ser man ikke andre steder end i pelsbranchen", lød det fra Peter Foged Larsen.


Peter Foged Jensen, Kopenhagen Fur.

naturlige produkter, der holder

At temaet for pelsbranchens fremstød er bæredygtighed, er selvfølgelig ingen tilfældighed, forklarer direktør i Fur Europe, Mette Lykke Nielsen.

"Vi vil gerne vise frem, hvad vi kan, når det kommer til miljørigtig og bæredygtig produktion, og her kan vi gøre det for det nye parlament, som lige nu arbejder med bl.a. Green Deal (EU's klimalov, red.)", forklarer hun og fortsætter:

"Lige nu er vi en tid, hvor man skal tænke mere over sin garderobe, og der er pels, læder og uld naturlige materialer, der kan holde længe. Derfor vil vi gerne her på standen præsentere fakta over følelser, fordi sådan kommer man bare længst".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle