Pensioneret landmand forstår ikke ulvedebatten: De forbyder hunderacer, men ikke ulve

Pensioneret landmand Henry Jensen mener ikke, at man kan diskutere om ulve er farlige eller ikke-farlige. Det hele afhænger af situationen, siger han.

Henry Jensen er pensioneret landmand og følger interesseret med i debatten om ulve i Danmark.

Men han forstår den ikke. I hans verden kan man slet ikke tale om farlige eller ikke farlige dyr.

"Alle dyr kan jo være farlige. Det afhænger af situationen,"siger han.

Han har oplevet flere overraskende episoder med agressive dyr. Blandt andet en episode, hvor en gal hane fik en ko på 600 kg. til at flygte, fordi den angreb den. En anden gang blev hans jagthund angrebet af en gal gråand og hunden flygtede.

"Det kommer jo helt an på om man lige overrasker dem i en situation eller om de har unger de vil forsvare eller noget helt tredje," mener han.

17-årig åbner maskinudlejning - Jeg har altid drømt om at være selvstændigMaskiner 18. november · 08:18

Henry Jensen bor i Gånsager ved Skærbæk i Sønderjylland. Han har ikke længere selv dyr, men tilser de kvæg en anden landmand har gående på hans marker, hver dag. En dræbt kalv, der lå 50 meter fra gården, er blevet godkendt som ulve-drab via DNA prøver så han har ulvene helt tæt på hans ejendom.

"Det er ikke fordi jeg er bange for ulve som sådan, men jeg har da altid en stok med når jeg går i skoven. Så føler jeg mig lidt mere tryg. Det er jo ikke fordi jeg tror de er ude på at æde mennesker, men jeg aner jo ikke, hvordan de reagerer hvis jeg lige møder en.

Han mener også at de helt uforståeligt at der er flere hunderacer, der er forbudt i Danmark pga. deres temperament og instinkter, og ulven vil man gerne have.

"Jeg forstår ikke, hvordan man vurdere, at de forbudte hunderacer er farlige og så at ulven ikke er. Det er vanvittigt. Ulvene tænker jo ikke på os som mennesker, de handler bare efter deres instinkter, i en given situation," siger han.

Han mener også, at et vigtigt argument for at regulere ulven, er at ulve i Danmark uden tvivl vil leve og opholde sig meget tættere på mennesker end i andre lande med ulvebestande.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu