Pensioneret skolelærer vil være med i det "rigtige liv"

Selvom det har været en træls høstsæson i år, så er 73-årige Niels Anton Jensen spændt, hver gang.

Det blev sidste skår på marken, da Niels Anton Jensen på 73 år en sen fredag aften blev færdig med høsten af vårbyg ved Hobro.

Sammen med sin hustru, Ingrid Svendborg, der ejer gården Ravnhøjgård ved Hobro, driver de 44 hektar med vårbyg, hvede, raps og tre-fire hektar med juletræer.

Til at begynde med så det ud til at blive en umulig høstdag med regn.

"Først tænkte jeg pokkers. Det er logik for burhøns, at jo længere henne, vi kommer på året, jo kortere høstdage. Det har indtil nu været en træls høstsæson, fordi der har været byger i en uendelighed ", fortæller Niels Anton Jensen.

Omkring kl. 16:30 kunne Niels Anton Jensen sætte sig bag rattet i sin Ford 7610 og naboen Kaj Bech Hansen i en ældre Claas Dominator 88 med 15 fod skærebord.

"Vi blev ved i så lang tid, som vi kunne. Det var nærmest ikke til at køre i, fordi det var sent om aftenen, og duggen var faldet, så det var en sej omgang at hakke sig igennem", fortæller Niels Anton Nielsen.

Ingen høst er ens

De sidste 30 år har Niels Anton Jensen og Ingrid Svendborg dyrket landbrug på deltid, mens Niels Anton Jensen arbejdede som skolelærer.

"Uanset hvor erfaren man bliver, kan man opleve noget nyt i landbruget hvert år, og jeg er spændt hver gang, for der er ingen år, der er ens", lyder det fra Niels Anton Jensen og tilføjer:

"Selvom vi er pensionister, så er vi med i det 'rigtige' liv. VI har noget, vi skal stå op til og passe. Når det er tid til høst, så skal det være her og nu, og det drejer sig hele tiden om at være parat".

Vårbyg har givet godt udbytte, pænt over middel og med en vandprocent på 17,5 procent. Lige nu mangler de cirka 10 hektar hvede. Halm går til naboen, mens korn bliver solgt senere på året, imens det bliver opbevaret i gårdens silo.

Med de indsendte fotos deltager Niels Anton Jensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle