PFA-direktør: Kundekrone-model er god for Nykredit

PFA Pensions administrerende direktør, Allan Polack, ser fordele for alle parter i Nykredit-salg af aktiepost.

Det er et finansierings- og investeringsmæssigt Kinderæg af en aftale, som fem pensionsselskaber tirsdag har indgået med Nykredit.

For der er fordele hele vejen rundt ved, at pensionsselskaberne fremover bliver medejere af realkreditselskabet, mener Allan Polack, der er administrerende direktør for PFA Pension.

Han ser ingen interessemodsætninger i en ejerkreds, der både tæller kundesammenslutningen Forenet Kredit og investorer med klare afkastkrav.

- Forenet Kredit og os som investorer har fælles interesser med den kundekrone-model, man har indført, hvor en del af overskuddet ryger tilbage til kunderne.

- Jo større udbytte, der udbetales, jo flere kundekroner bliver der også udbetalt til Forenet Kredits medlemmer, siger Polack.

PFA Pension betaler sammen med fire andre selskaber 11,6 milliarder kroner for 16,9 procent af aktierne i Nykredit.

Samtidig forpligter man sig til at stille med ekstra kapital, hvis Nykredit skulle få brug for det fremover.

Det er en del af aftalen, og det er også en del af årsagen til, at Finanstilsynet har sagt ja til at lempe sine krav til Nykredit.

"Det smukke ved denne løsning er netop, at Nykredit både får tilført yderligere kapital og får slækket kapitalkravene på samme tid."

Allan Polack afviser i øvrigt forlydender om, at pensionskasserne tidligere har afvist at blive medejere af Nykredit.

"Jeg kan kun sige, at vi i PFA ikke har været dialog før i foråret, og det er det, vi ser resultatet af i dag", siger han.

Med de fem selskabers køb af Nykredit-aktier er der ikke længere behov for at børsnotere selskabet. Disse planer er dermed droppet.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle