Planlægning i fuld gang: Formand tror på dyrskue i Roskilde i juni

Forberedelserne til årets dyrskue i Roskilde 4.-6. juni er i fuld gang. Dyrskueformand Povl Fritzner er fortsat optimist.

Corona eller ej: Mens andre har valgt at aflyse sommerens dyrskuer for andet år i træk, er planlægningen af Roskilde Dyrskue 2021 i fuld gang.   Det oplyser en optimistisk dyrskueformand Povl Fritzner.

Han fortæller, at maskinudstillingen allerede er overtegnet med venteliste, og at erhvervsudstillingen på skuet 4.-6. juni 2021 også er godt på vej.  Næste skridt bliver indtegningen af dyrene.

"Vi tror fuldt og fast på det. Nu må vi ud af mørket, ud til de lyse tider og det gode i livet", siger den sjællandske dyrskueformand. 

40 ha dyrskueplads

Povl Fritzner understreger samtidig, at dyrskuepladsen i Roskilde er stor og rummelig.

"Vi har 40 hektar at sprede folk ud på, så der kan hele tiden være luft omkring gæsterne.  Når man giver folk lov til at gå i Bilka, må det også være forsvarligt at tage på Roskilde Dyrskue".

"Vi tager selvfølgelig de forholdsregler, der skal til - med håndsprit overalt, ensrettede færdselsårer, o.a. Der er mange ting, man kan stramme op på, så det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt".

Tager chancen

Povl Fritzner erkender, at han ikke kan give fuldstændig nagelfaste garantier for, at det hele alligevel ikke ender med aflysning.

"Vi tager chancen og satser på, at det kan lade sig gøre. Det er rmange penge, vi satser, men vi vil langt hellere holde åbent end skulle ud og søge kompensation ved at lukke en stor kulturbegivenhed for andet år i træk"!

"Vi mener, vi som en stor, kulturbærende begivenhed skal sammenlignes med udendørs aktiviteter som Zoologisk Have, Tivoli og Skovtårnet.

Aflysning i nord ærgrer

Også Landsskuet i Herning og det Fynske Dyrskue i Odense satser på at kunne gennemføre årets skuer 2021, mens LandboNords dyrskuebestyrelse i sidste uge har besluttet, at der ikke bliver afholdt Fjerritslev Dyrskue, Forårsfest for land og by, 22. maj 2021, og Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, 18.-19. juni 2021. 

Bestyrelsen mener, der er for mange usikkerheder forbundet med at afholde et dyrskue i Fjerritslev for 2.000 udstillere og gæster om tre måneder og for 25.000 den efterfølgende måned i Hjørring. 

Beslutningen i nord ærgrer Povl Fritzner.

"Hver især må jo bestemme for sig selv, men jeg havde da gerne set, at vi havde holdt sammen - også for at sende et klart signal til omverdenen om, at vi ønsker at holde fast i dyrskuerne som en stor, kulturbærende begivenhed i Danmark".
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle