Plasticposer er 7.100 gange mere miljøvenlige end stofposer

De såkaldt miljøvenlige stofposer er slet ikke miljøvenlige, viser en ny undersøgelse fra Miljøministeriet, der opfordrer til brug af plastikposer.

Et af de mest udskældte produkter i dagligvarehandlen er formentlig plasticposerne, der ryger over disken i supermarkedet tusindvis af gange hver eneste dag.

Men den omstridte plasticpose er ifølge en ny undersøgelse fra Miljøministeriet mange gange mere bæredygtig end den eftersigende skånsomme pendant - muleposen af stof.

Faktisk viser undersøgelsen, at stofposen skal bruges hele 7.100 gange, før den er mere bæredygtig end plasticposer. Tilsvarende skal en papirspose bruges 40 gange for at være mere bæredygtig end en plasticpose, mens en bomuldspose af økologisk bomuld skal bruges hele 20.000 gange.

Det skriver Miljøministeriet i en meddelelse på ministeriets hjemmeside.

"Det kan virke overraskende, at plastposer er det mest miljøvenlige valg. Men stofposer belaster miljøet langt mere ved produktionen, fordi bomuldsproduktion kræver mange ressourcer og lægger beslag på et stort areal", skriver ministeriet i meddelelsen.

"Tilsvarende er der ved de andre posetyper forskellige miljøbelastninger, der er større end miljøbelastningen fra plastposer".

Analysen er en såkaldt livscyklusvurdering, som DTU Miljø har udført for Miljøstyrelsen. Ved en livscyklusvurdering ser man på den samlede miljøbelastning ved produktion, brug og senere affaldsbehandling af et produkt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle