Plejesøn er med i høsten: Det bedste er at give glæden ved landbruget videre

På Langtved i Sæby er høsten veloverstået, og i år har en ung byboer fundet nyfunden glæde for høst og landbrug.

På den 180 hektar store bedrift, Langtved, der ejes af Lilian Riis Kjeld, er der blevet høstet hvede og byg med et overraskende godt udbytte trods det tørre forår og sommer. 

Gårdens medhjælper, Gitte Poulsen der også er Lilians svigerdatter, fortæller at bedriften ligger i læ af bakker, og derfor ikke får meget vand, men trods det er høsten altså gået over forventning i år. 

Udover at give en hånd med ved høsten, står Gitte Poulsen for de praktiske opgaver som regnskaber og lignende, mens hendes mand står for at passe jorden. Og traditioner er en vigtig del af høsten, mener hun.

- Jeg elsker den der duft af mark og lyden af maskiner der kører, det er nu her vi får det ind som vi skal leve for det næste år, og om aftenen sidder vi i marken og spiser aftensmad. Det er en tradition at vi gør det, og det er dejligt. 

I år har der dog været et nyt højdepunkt for Gitte Poulsen, for hendes plejesøn, Villads på 13 år, har været med i høsten for første gang, og det har betydet meget for ham at være en del af høsten.  

- For mig har det været sjovt at opleve at mit plejebarn har været med og hoppe rundt i kornet. Han kommer fra downtown Odense og kommer nogle gange med nogle ret sjove kommentarer, fortæller hun og tilføjer, at det er fantastisk at give glæden og friheden ved landet videre. 

Og Villads er helt sikkert også klar til høst igen næste år, siger hun, så mon ikke Langtved har fået en ny fast medhjælper på bedriften fremover. 

Med det indsendte foto deltager Gitte Poulsen i konkurrencen Skyd Høsten Bedst. Vinderen af konkurrencen offentliggøres i næste uge.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle