Pluk en blomst og tænk på din landmand - LMO lancerer app for blomsterplukkere

Ny app fra LMO viser vej til landbrugets blomsterstriber på de midt- og østjyske marker. Det er takken for lokales tålmodighed med den tunge trafik.

En helt ny app fra rådgivningtsvirksomheden LMO gør blomsterstriberne i de midt-og østjyske marker synlige hjemme i stuen og hjælper børne- og by-familier, med at køre direkte ud til adresserne, når de vil plukke blomster.

Nemt at finde blomtser

Bagtanken med app’en er ifølge LMO, udover at gøre det nemt for folk at plukke sommerblomster, at styrke de midt- og østjyske landmænds synlighed.

Blomsterne viser, at landmænd også tænker på naturens mangfoldighed og biernes ve og vel. De er samtidig en tak til lokalbefolkningen for tålmodigheden, når landbrugsmaskinerne er på landevejen.

Otte foreninger bag

Alle otte midt- og østjyske landbrugsorganisationer i LMO har taget app’en til sig og er i fuld gang med at lægge adresser ind i systemet.

Foreningerne er: Landboforeningen Midtjylland, Familielandbruget MIDT-Jylland, Landboforeningen Odder-Skanderborg, Landboforeningen Kronjylland, Vejle-Fredericia Landboforening, Østjysk Landboforening, Østjydsk Familielandbrug og Samsø Landboforening.

Giver gerne en buket

I de otte foreninger ser man de farverige blomster, som et positivt signal og en invitation til en åben og konstruktiv debat med resten af befolkningen.

»Meget handler om en god dialog mellem by og land og de midt- og østjyske landmænd giver gerne en buket til dem, der har lyst til at tage tråden op,« skriver LMO.

Det er LMO’s afdeling for Planteavl, der har udviklet app’en, der viser vej til nærmeste blomsterstribe, når man indtaster sin udgangsadresse.

Læs mere på: http://blomsterstriber.dk/ og find blomsterstriberne på LMO’s Facebook-side

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle