Forfra: Grise i giftig cocktail

Det er altid noteringen på grisekød, der løber med opmærksomheden. Når den er lav, så går det dårligt for griseproducenterne. Det er sådan set også rigtig nok, men det er heller ikke hele sandheden. Her forklarer vi, hvorfor det hele er meget mere kompliceret end bare en kilopris på svinekød.

Den laveste notering i mange år og skyhøje foderpriser er i sig selv opskriften på en giftig cocktail for de danske griseproducenter. Men som om den ikke var bitter nok, så truer afrikansk svinepest i kulissen. Skulle Danmark være heldig med at undgå smitte, så kan et udbrud i f. eks. Spanien oversvømme det europæiske marked med billigt grisekød og få katastrofale følger for den danske eksport. Kan man være optimist under de betingelser? Lyt med her, hvor vi kigger på situationen forfra.  

Vil du hellere lytte til Forfra fra din foretrukne podcast-app på telefonen? Du kan både finde de nyeste afsnit af Landbrugsavisens korte nyhedsoverblik på Spotify, i Google Podcast (til android) og i Apple Podcasts (til iphone).