Podcast: Slotsdirektør kalder landbruget et batteri, der kan lades op med kulstof

Sådan laver du drænvand til kød: Podcastserien En arbejdsplads på landet er denne gang taget til Gram Slot, hvor direktør Svend Brodersen fortæller om klimatiltag.

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:
Spotify               Google Podcast (til android)          Apple Podcasts (til iPhone)   

Der er utroligt mange knapper, man kan skrue på, når det handler om klima. Afgrøder, sorter, kvægavl, fodring, optimering, skovlandbrug, energiprojekter og meget mere. På Gram Slot har direktør og medindehaver Svend Brodersen fokus på utroligt mange steder, hvor han kan formindske klimaaftrykket. 

- Klimaforandringerne bekymrer vores børn og vores kunder beder også om at vi arbejder med klimaaftrykket, så hvorfor skulle vi ikke gøre det, spørger han. 

I denne podcast hopper vi med på vognen, der i dette tilfælde er en firehjulstrækker, og kører med Svend Brodersen rundt på bedriften og ser på de forskellige tiltag. 

Hør blandt andet, hvordan drænvand kan blive til kød og skåne klimaet.

Drænene er kappet og drænvandet løber ud over engene, som optager kvælstoffet, før det ender i vandløbet. Græsset bliver til kød, når dyrene æder det.

Skovlandbrug med rækker af træer i markerne mindsker klimaforandringer og gavner dyr og jord. 

- Dyrlægen bliver betalt i forhold til, hvor raske dyrene er, ikke hvor syge, de er. Det har fremmet sundheden det seneste år. Dyrene skal helst blive ældre, for det mindsker klimaaftrykket, siger Svend Brodersen. 

Lyt til podcasten og hør mere om klima og landbrug.