Støjberg: I orden, hvis landbruget ikke når klimamål i 2030

Ifølge Danmarksdemokraternes formand og stifter Inger Støjberg skal landbruget reducere udledningen af CO2, men i LandbrugsAvisens podcast 'Topmødet' siger hun, at hvis alternativet at miste arbejdspladser og lukke landbrug, vil det være i orden, at landbruget ikke når alle målsætninger inden 2030. - Det kan godt være, at man (landbruget, red.) ikke når helt i mål, og der skal man så overveje, hvad der er vigtigst: Er det at få lukket landbruget og miste arbejdspladser, eller er det at strække det lidt længere og så bevare arbejdspladserne. Landbruget skal selvfølgelig i mål, men måske ikke i 2030, siger Inger Støjberg.

I det hele taget vender Inger Støjberg sig imod tankerne om at indføre en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. 

- Hvis min storebror, som har malkekvæg, eksempelvis skal betale bare 50 øre per liter mælk i en CO2-afgift, vil det koste ham 900.000 kroner om året, og så stort overskud har han aldrig haft, så det vil betyde, at han må lukke, siger Inger Støjberg.

Således siger hun i podcasten, at landbruget selv ønsker at nedbringe udledningen af klimagasser, og at hun har tillid til, at det nok skal ske.

- Men så nytter det bare heller ikke noget, at landmændene bliver bremset, når de eksempelvis kommer med lavbundsprojekter. Her er situationen for mange, at der ikke sker noget som helst, fordi myndighederne ikke har lavbundskonsulenter nok, siger Inger Støbjerg.

Vil du hellere lytte til Topmødet fra din foretrukne podcast-app på telefonen? Du kan både finde de nyeste afsnit af udsendelserne på Spotify, i Google Podcast (til android) og i Apple Podcasts (til iphone).