Podcast: Fra avler til sæk - på tur med et frøparti

En arbejdsplads på landet: Landbrugsavisen følger et frøparti, til det bliver suget op ude hos landmanden til det ligger klar til salg i pose og sæk

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:
Spotify               Google Podcast (til android)          Apple Podcasts (til iPhone)   

Podcastserien En arbejdsplads på landet er denne gang taget ud til frøavler Hans Sørensen, netop som vognmanden kommer for at hente et læs strandsvingelfrø til DLF. 

Landbrugsmedhjælper Kristoffer Dyred fortæller om, hvordan de har passet på frøet med luft og tørring på lageret for at sikre høj spireevne. 

Og Kristoffer tager skovlen, så chaufføren Kasper Hansen kan få lejlighed til at fortælle om arbejdet med at hente frø - blandt andet en masse rengøring, som skal sikre, at frøpartier ikke forurenes med fremmede frøarter. 

Turen går videre til frørenseriet hos DLF i Højme på Fyn, hvor frøet læsses af og kommer igennem rensemaskiner, blandemaskiner og pakkemaskiner, så det er klar til at komme på markedet. Tre sælgere, fortæller om de forskellige markeder, landmænd herhjemme, hjemmemarked for plænegræsser og så eksport, som handler om 90 procent af den danske frøproduktion. 

Spænd hørebøfferne, klik på linket ovenfor og tag med på turen og lær om håndtering af frø - Danmark er verdens største eksportør af markfrø.