Polske landmænd advarer om en måned med blokader og demonstrationer

De polske landmænd har sat gang i en række protester og blokader rundt om i landet.

Med romerlys og gule veste blokerede omkring 100 landmænd og 50 biler og lastbiler fredag en af grænseovergangene mellem Polen og Ukraine. Det skriver Reuters.

Fredagens aktion fra de polske landmænd var startskuddet på en måned med blokader og demonstrationer. Det fortæller flere landmænd til mediet. 

Ifølge polske medier var der fredag over 250 blokader af motorveje eller knudepunkter landet over. Landmændenes organisation kritiserer de polske myndigheder og regeringen for at tillade importen af de billigere landbrugs- og fødevareprodukter fra Ukraine, som de mener presser prisen ned på de polske produkter.

Derudover taler flere stemmer også i mod EU's miljøkrav og mener, at de bør lempes og ikke ramme landbruget så hårdt 

En landmand udtaler: ”Vi har intet andet valg end at erklære generalstrejke.”

Protesterne fra landbruget kommet efter, at de polske lastbilchauffører kørte en to-måneders blokade af de større grænseovergange mellem Polen, altså EU, og Ukraine.  

Også landmænd i Frankrig, Belgien, Portugal, Grækenland, Spanien og Tyskland har den seneste tid protesteret imod det, de mener er unfair konkurrence fra et ikke-EU land samt de krav, som EU var på vej med mod landbruget for at tackle klimaforandringerne. 

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle