Politianmeldelse kan ramme grisehandler i logbogssag

Fødevarestyrelsen har indskærpet overfor grisehandler Michael Vinderslev, at der vanker en politianmeldelse, hvis han ikke flytter 17 smågrise.

Der kan være en politianmeldelse på vej mod grisehandler Michael Vinderslev fra NV-Randers, hvis han ikke flytter 17 smågrise. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en indskærpelse sendt til grisehandleren, fordi de 17 grise nu i mere end seks døgn har gået i en eksportstald. 

Da Michael Vinderslev ikke kan komme af med grisene, har han fra start følt sig tvunget til at aflive grisene.

"Jeg kommer ikke til at skyde dem. I stedet tror jeg, at vi kører dem med et læs slagtesvin til slagteriet, hvor vi så ikke får nogle penge for dem. Men vi er nødt til at gøre noget nu, når de varsler politianmeldelse og ekstra kontroller", siger Michael Vinderslev.

De 17 grise er havnet i en klemme af nye regler for kontrollen med eksportgrise, hvor der nu ikke længere kan laves ændringer i eksportgrisenes logbog 48 timer inden afgang, og det betyder, at de 17 grise ikke kan komme på en transport ud af landet.

Og efter seks døgn på eksportstald, kræver reglerne, at grisene enten køres til en dansk besætning eller aflives.

Da det første ikke er en mulighed pga. sundhedsrisikoen, og fordi grisene har gået der siden 18. juli, skal Michael Vinderslev aflive dyrene, hvis han vil undgå en politianmeldelse.

Udover politianmeldelsen skal Fødevarestyrelsen, fordi reglerne er blevet overtrådt, lave en ekstra kontrol med grisene. Dette skal NV-Randers betale.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle