Politiet advarer: Nu går tyvene også efter træpillerne

Politiet har allerede af flere omgange været ude at advare virksomhederne mod benzin- og dieseltyve. Men også træpillerne er i høj kurs, og politiet opfordrer derfor til at sikre dem mod tyvene.

Det er en kold og dyr tid, vi går i møde, og det kan øge de kriminelles interesse i at få fat på brændstof. 

Tidligere har Syd- og Sønderjyllands Politi da også været ude at advare virksomheder i politikredsen, herunder landbruget, mod især benzin- og dieseltyve.

Men også både store og små lagre af træpiller kan være i høj kurs. 

Prisen på træpiller er i hvert fald steget eksplosivt den seneste tid, og det kan gøre energikilden til en eftertragtet hælervarer. 

Det skriver Midt- og Vestsjælland Politi i et opslag på Facebook, hvor de opfordrer til, at man gør sit for at sikre sine kostbare ejendele mod tyveri.

- Vi har tidligere set, hvordan den slags (højere priser red.)  kan føre til tyveri af alle mulige former for brændstoffer. Så hvis du har små og store oplag af træpiller, brændestakker, gasflasker, brændstoftanke osv. så overvej lige, om du kan gøre noget ekstra for at sikre tingene mod tyveri, lyder det i opslaget.

I samme ombæring har Midt- og Vestsjælland Politi delt et billede af en varevogn, som politiet havde stoppet, der var indrettet til tyveri af store mængder brændstof.

Tidligere på måneden fik en landmand på Mors ifølge Nordjyske.dk stjålet 12 paller med træpiller til en værdi af cirka 80.000 kroner. 

 

 

Ifølge Sagro opruster flere landmænd nu også på sikkerheden. Det fortæller blandt andet direktør i Jysk IT Simon Husballe.

- Vi kan godt mærke, at vores kunder pludselig står med nogle eftertragtede og værdifulde varer. Tidligere var det måske en dieseltank, som vi solgte overvågning til, men nu er det flere og flere steder, som landmændene vil have videoovervåget. Vi forventer klart, at vi kommer til at sælge mere overvågning til træpillelagre fremover, siger han til Sagro.

Ligeledes opfordrer politiet også til, at man siger nej tak, hvis man bliver tilbudt gas, diesel eller andre brændstoffer til en lidt for god pris og i stedet kontakter politiet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle