Politiet finder 21 døde dyr på gård: Køer var mumificerede

Sydøstjyllands Politi rykkede fredag formiddag ud til en større dyreværnssag ved en landsby syd for Horsens. En kontrolenhed under fødevaremyndighederne havde opdaget 21 døde kreaturer i en stald på en gård. Ejere kan forvente retsligt efterspil. Det skriver Horsens Folkeblad.

Sydøstjyllands Politi rykkede fredag formiddag ud til en større dyreværnssag ved en landsby syd for Horsens. Det skriver Horsens Folkeblad.

En kontrolenhed under fødevaremyndighederne havde opdaget 21 døde kreaturer i en stald på en gård. Politiet var ude på adressen fredag og fandt de døde dyr.

"Nogle er mumificerede og har ligget der længe, og dyrene går i meter høj afføring og har ikke adgang til mad og vand", oplyser fungerende viceinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Der var yderligere otte levende kreaturer i stalden, og de blev slået ned på stedet. Ved siden af gården gik der nogle køer og kalve på en mark, og de så ifølge politiet ud til at være i god stand og havde adgang til vand og mad.

"Det er et landbrug, hvor man tilsyneladende har mistet overblikket over sin bedrift, så der bliver et retsligt efterspil i forhold til ejerne", siger Poul Steffensen.

Over for Landbrugsavisen.dk ønsker han ikke yderligere at kommentere sagen.

"Lige nu foregår der en efterforskning, og vi er nødt til at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det", siger Poul Steffen til Landbrugsavisen.dk.

Opdateret 30. oktober kl. 12.52: Tidligere havde politiet meldt, der var 42 døde dyr. Der var retteligt tale om 21 døde dyr, og herudover blev otte slået ned, korrigerer Poul Steffensen.

Kommentarer deaktiveret på denne artikel på grund af sagens karakter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle