Politiet har stoppet 66 køretøjer i "kartoffel-kontrol"

En tredjedel af de køretøjer med kartofler som Nordjyllands Politi stoppede kørte med overlæs.

De sidste par dage har politiet ligget klar, når køretøjerne som fragter kartofler fra nordjyske avlere er kørt til kartoffelmelsfabrikken i Brande.

Fra mandag til onsdag var Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi igang med en større "kartoffel-kontrol", altså en kontrol af lastvognstog og traktorvogne, som transporterer kartofler.

”Det var udelukkende transportører og ikke selve fabrikken, der var i søgelyset”, understreger lederen af politiets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen. ”Vi gik målrettet efter at dokumentere køretøjer, der måtte køre med overlæs”, pointerer politikommissæren.

I alt stoppede politiet 66 køretøjer over de tre dage, hvoraf en tredjedel (22) kørte med overlæs. Det skriver politiet i en pressemeddelese.

”Det er skræmmende, at så mange kører med overlæs”, siger Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at overlæs er farligt, fordi bremserne på vogntogene ikke er dimensioneret til så tunge læs, og det betyder, at bremselængen vil blive forøget væsentligt, ligesom der kan forårsages større skade ved en eventuel kollision. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle