Politiker angriber minkformand for ikke at varetage branchens interesser

Finansordfører hos de Konservative kritiserer nu minkformand Tage Pedersen for ikke at kæmpe videre for en dvaleordning til de minkavlere, der ønsker at fortsætte deres produktion. Tage Pedersen afviser kritikken.

Tage Pedersen, der er formand for Danske Minkavlere og Kopenhagen Fur, har ikke kæmpet nok for at minkavlerne kan genoptage deres produktion, når forbuddet mod at holde mink i Danmark ophører med udgangen af 2021.

Det mener Rasmus Jarlov, der er finansordfører for de Konservative, der åbent kritiserer Tage Pedersen på berlingske.dk.

"Tage Pedersen burde kæmpe for at redde den del af branchen, der ønsker at genopstå, i stedet for kun at være optaget af at få lukket branchen og få erstatning", lyder det fra Rasmus Jarlov.

Kritikken kommer efter at der mandag aften blev indgået en aftale om kompensation og erstatning til minkbranchen. I ordningen er der sat en sum af til en dvaleordning, hvor avlerne får dækket deres driftsomkostninger og erstatning for avlsdyrene - men det er ikke nok, mener Konservative og DF. 

Tage Pedersen giver dog ikke meget for kritikken og mener, at han siden starten har støttet en dvaleordning længe inden Rasmus Jarlov begyndte at interessere sig for det. Formanden vil ikke råde nogen til at benytte sig af ordningen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle