Politiker: Blå bloks lovpakke vil gøre det lettere at være landmand

En gruppe landmænd deltog i møde på Christiansborg, hvor de hørte om blå bloks landbrugsudspil.

"Det kan ikke gå stærkt nok med at få gennemført blå bloks landbrugsforslag!"

Sådan lød det fra Jens Ejner Christensen (V), da han forleden havde besøg af et halvt hundrede landmænd fra Vejle- og Fredericia-egnen. Han mener at blå bloks lovpakke vil gøre det lettere at være landmand. 

De mange landmænd havde taget turen til Christiansborg sammen med Vejle-Fredericia Landboforening for at besøge foreningens forhenværende formand, Jens Ejner Christensen, der i dag sidder i Folketinget.

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har sammen fremlagt en lovpakke med 16 punkter, og den blev der orienteret om af Jens Ejner Christensen og Erling Bonnesen, der er Venstres landbrugs- og fødevareordfører. Det foregik i Venstres gruppeværelse på Christiansborg.

"Landbruget er i en ekstremt presset situation, og nu må vi have handling bag ord. Undergødskning er et meget vigtigt punkt i planen, og vi vil fjerne de særregler, der begrænser brugen af kvælstof," lød det fra de to politikere, der begge understregede, at det er en skandale, at afgrøderne ikke må få den næring, der er brug for.

Alt for skrappe krav

De to politikere fortalte også om de øvrige punkter, som bl.a. handler om at give svineproducenter ret til at udnytte deres miljøgodkendelser og øge produktionen, krav om at randzoner og efterafgrøder fjernes samt en samlet strategi for kontrol af erhvervet.

"Vi lægger op til en sikring af, at Danmark ikke indfører krav, der er skrappere end EU har lagt op til eller skrappere end det, vores nabolande har indført."

"Vi er stolte af vores fødevaresektor, og det er underligt, at man har så travlt med at skælde ud på dem, som leverer råvarerne og skaber vækst og arbejdspladser," sagde Jens Ejner Christensen.

Der blev også drøftet vandområdeplaner og deres konsekvenser for planteavlen, Naturfond Danmark, ammoniakregler samt kontrol og bureaukrati.

"Der er nok at tage fat på, og med vores fælles landbrugsforslag vil vi nå et godt stykke i den rigtige retning," sagde Jens Ejner Christensen til de lokale landmænd.

Emneord

landbrugspakke

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle