Politikere skal mødes med landmænd, der tager fremtiden i egne hænder

Projekt "Landmændene tager fremtiden i egne hænder" har fået bl.a. miljøministeren med på inspirationstur.

Landbrug skal opleves ude, hvor den virkelighed er. Det er tidligere miljøminister Ida Auken, tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahles, filminstruktør Phie Ambo helt med på, så de drager sammen med DLG på en fynstur 2. marts med fokus på klima.

De besøger Patriotisk selskab og Dalum Landbrugsskole, hvor de blandet andet er klar til at møde 20 landmænd og 10 elever fra  landbrugsskolen. Så går turen forbi Sagro og Bygholm landbrugsskole, inden der sluttes af på LandboSyd og Gråsten Landbrugsskole, Også de to sidste steder er det  med deltagelse af landmænd og elever..

"Landmændene tager fremtiden i egne hænder" hedder projektet. Den anden skal foregå 16. marts med fokus på biodiversitet, hvor miljøminister Lea Wermelin og DLG er deltagere.

Tænketank bag

Det er Tænketanken Frej, der står bag projektet, og sidste år var første gang, man tog fat i et sådant projekt.

Planen er, at der i april skal udgives en opsamlende pjece. Og i slutningen af maj skal der holdes et stormøde med Lea Wermelin, fødevareordførerne, direktørerne i landboforeningerne og DLG på Christiansborg.

Frejs direktør Marie-Louise Boisen Lendal fortæller, at ideen opstod sammen med Ida Auken, der gerne ville møde landmænd, der havde tanker om den bæredygtige omstilling. For det er netop hele ideen; Politikere skal ud og lytte til landmænd og lade dem pege på, hvor de ser innovationen i den bæredygtige omstilling.

"Inden for de sidste par år er der sket et skred i den bæredygtige retning inden for landbruget. Det er blandt andet fordi landbruget har målsætningen om bæredygtighed i 2050 og klimaregnskaber hos DC og Arla - alt er med til at skabe positive tanker", siger Marie-Louise Boisen Lendal.

"Og så er de to første politikere på tur, Ida Auken og Tommy Ahlers, begge opstillet i Købehavn, blandt de 10 største stemmeslugere i landet ved seneste valg. Så det er byfolk, der har stemt på dem. Nu skal de så ud og blive blive klogere på landbefolkningens innovationsideer", siger Marie-Louise Boisen Lendal.

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle