Populært radioprogram beklager udtalelser om landmænd

Det licensbetalte radioprogram "Det, vi taler om" beklager nu grove udtalelser om landmænd og den måde, som svin behandles på

"Vi skal beklage, måske endda undskylde," lyder det fra studieværten Ditte Okman på aktualitetsprogrammet "Det, vi taler om" på radiokanalen radio24syv.

Ordene falder, efter flere landmænd i mails  til programmet har fortalt, at de ikke kan genkende sig selv i den fremstilling af erhvervet, som man i starten af december lukkede ud i æteren. Også i LandbrugsAvisen kunne man læse uddrag af udtalelserne, der fik formand Martin Merrild, L&F, til at rette en henvendelse til radiokanalen. Artiklen kan læses her.

I programmet henviser studieværten til artiklen i LandbrugsAvisen, der bragte et uddrag af debatten i studiet. Og efter at have læst det sort på hvidt må studieværten altså bøje sig:

"Vi gik nok lidt for vidt. Og vi kan godt forstå, hvis nogle landmænd har følt sig stødte".

Indslaget kan streames på facebook her.

Hele radioprogrammet med beklagelsen kan høres her. 

Byrådskandidater siger ja til flere vindmøller 19. november · 11:32

I aktualitetsprogrammet, der omtaler sig selv som »Danmarks bedste sladdermagasin« kunne man den 2. december bl.a. høre paneldeltagerne komme med udtalelser som »Det er en forbrydelse. Dyremishandling er sat i system i Danmark«, »Konventionelle husdyr behandles som lort«, »Svin bankes af landmænd, der er frustreret over deres eget lorteliv«. Indslaget, der varer cirka tre minutter, afsluttes med en opfordring til at »lukke lortet« (landbruget, red.).

Dengang foreholdt LandbrugsAvisen  chefredaktør og direktør, Jørgen Ramskov, Radio24syv, det synspunkt, om det er rimeligt, at en licensbetalt radiokanal hænger et helt erhverv ud på den måde.

»Det, vi taler om« er et debatprogram om sladder, og at det i Danmark jo ikke er forbudt at mene noget", lød det på det tidspunkt af Ramskov, der tilføjede, at:

»Det, vi taler om, er et program hvor paneldeltagerne har deres fulde ret til at have meninger - også markante meninger. Og om landbruget.«

Programmet fra den 2. december kan høres her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu