Positive takter fra Kina rokker ikke på smågrisenoteringen i Tyskland

Trods prispositive impulser fra Kina er det ikke nok til at hæve noteringen for smågrise i Tyskland.

Markedet for smågrise er fortsat bundfrossent. I hvert fald er der ingen bevægelse for noteringerne, der fortsætter som de seneste mange uger på 39 euro svarende til 328 kr. inkl. vægtregulering fra 25 til 30 kg.

Danske Svineproducenter oplyser i en markedsberetning, at der stort set ikke er problemer med at sælge smågrise, men at det dog i enkelte tilfælde kan være svært at finde en aftager til frie smågrisepartier.

"De fleste smågrisenoteringer i Nordeuropa er derfor stabile. Kun hvis den tyske slagtesvinenotering skulle ændre sig markant, forventer tyske markedsinteressenter også en noteringsændring på smågrisemarkedet", forklarer han.

Der er dog ikke udsigt til udsving for slagtesvinenoteringen, idet markedet er stabilt med et udbud og en efterspørgsel, der passer fint sammen.

"På kødmarkedet kan man konstatere prispositive impulser fra Kina, men det europæiske hjemmemarked er fortsat stabilt. Ikke desto mindre håber nogle tyske markedsinteressenter på en mindre noteringsstigning ved månedsskiftet, men de fleste går for tiden ud fra, at den tyske slagtesvinenotering ikke vil ændre sig i den nærmeste fremtid", lyder det fra Danske Svineproducenter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle